Skip to main content

Cum să vă schimbați parola pe Chromebook

Pentru a schimba parola Chromebook, trebuie să schimbați parola contului dvs. Google. Acest lucru se poate realiza utilizând Chromebookul sau puteți utiliza orice alt computer, tabletă sau telefon care este conectat la contul dvs. Google.

Important: Dacă aveți activată autentificarea cu două factori, asigurați-vă că aveți codurile de rezervă scrise înainte de a continua.

Modificarea unei parole Chromebook

Parola Chromebook și parola dvs. Google sunt una și aceeași; le schimbați exact în același mod, deoarece utilizați o singură parolă pentru toate serviciile și dispozitivele dvs. conectate la Google.

Deoarece parola dvs. Chromebook este literalmente parola dvs. Google, o puteți modifica pe orice dispozitiv și pe orice browser web, atâta timp cât sunteți conectat (ă) la Google.

Important: Aceasta va schimba parola contului dvs. Google, nu doar parola dvs. Chromebook. Data viitoare când încercați să utilizați orice alt serviciu sau dispozitiv Google, cum ar fi YouTube sau un telefon Android, va trebui să vă conectați utilizând noua parolă.

Iată cum să modificați parola Chromebookului utilizând Chromebookul:

  1. Lansați Chrome.
    1. Notă: Dacă ați setat Chrome să deschidă un site personalizat la lansare, va trebui să navigați manual la Google.com.
  2. Selectați imaginea de profil în colțul din dreapta sus.
  3. Selectați Cont Google.
  4. Selectați Conectare și securitate.
  5. Derulați în jos până la Conectarea la Google secțiune.
  6. Selectați Parola.
  7. Introduceți parola curentă, apoi selectați Următor →.
  8. Dacă vi se solicită, introduceți codul de autentificare cu două factori.
  9. Introduceți noua parolă, confirmați noua parolă, apoi selectați SCHIMBAȚI PAROLA.

Schimbarea parolei Chromebook fără Chromebook

Deoarece parola dvs. Chromebook și parola Google sunt aceleași, schimbarea parolei Google cu un alt dispozitiv decât Chromebookul dvs. modifică și parola dvs. Chromebook. Acest lucru poate avea unele consecințe neintenționate

Când utilizați Chromebookul pentru a vă schimba parola, Chromebookul se sincronizează automat cu contul dvs. Google. Noua parolă devine activă imediat, deci dacă închideți Chromebookul și îl încărcați, va apărea noua parolă.

Dacă Chromebookul este dezactivat și dacă schimbați parola contului dvs. Google cu alt dispozitiv, este posibil să fie necesar să introduceți parola veche pentru a vă conecta la Chromebook. După ce v-ați conectat, Chromebookul se va sincroniza cu contul dvs. Google, iar noua parolă va deveni activă.

În cazul în care ați schimbat parola deoarece ați uitat parola veche, nu veți putea să vă conectați. Dacă nu vă puteți aminti sau găsi parola veche, singura modalitate de a continua să utilizați Chromebookul dvs. ar putea fi să o spălați și reveniți la setările originale din fabrică.

Pentru a preveni pierderea de date de la acest tip de eveniment în viitor, este bine să evitați să stocați date importante pe Chromebook și să îl încărcați în Google Drive.

Activați autentificarea în doi factori și salvați codurile de rezervă

Autentificarea în doi factori este o funcție de securitate care poate împiedica accesul oricăror persoane în contul dvs. Chromebook sau Google fără permisiunea dvs. Schimbarea periodică a parolei este o modalitate excelentă de a vă menține în siguranță, dar permiteți autentificarea cu două factori să vă blocheze contul.

Verificarea în doi factori a Google se numește verificare în doi pași. Atunci când o activați, introduceți numărul dvs. de telefon, iar Google vă trimite un mesaj text cu cod de fiecare dată când vă conectați la contul dvs. Google pe un dispozitiv nou. Dacă cineva încearcă să se conecteze fără cod, nu va putea.

În plus față de tipul de mesaj text al verificării în doi pași, Google vă permite, de asemenea, să configurați o solicitare pe telefon pentru a verifica încercările noi de conectare și, dacă preferați, puteți utiliza și aplicația de autentificare Google.

Dacă voi doi activați autentificarea cu două factori, este foarte important să notați codurile de rezervă. Acestea sunt coduri pe care le puteți utiliza pentru a ocoli sistemul de mesaje text, în cazul în care pierdeți accesul la telefonul dvs., astfel că păstrarea acestora într-o locație sigură este vitală.

Important: Fiecare cod poate fi utilizat doar o singură dată.

Codurile de rezervă sunt deosebit de importante dacă utilizați Project Fi ca furnizor de celule. Deoarece telefoanele Project Fi nu funcționează până când nu vă conectați la contul dvs. Google, nu veți putea să vă conectați și să configurați un telefon de înlocuire dacă vechiul dvs. telefon este pierdut sau rupt și nu aveți coduri de rezervă pentru a obține în jurul procesului de verificare cu 2 factori.